Насоки & Общи Условия за Дарители

Както вече стана ясно, подкрепата за целите на организацията най-общо се изразява във: физически, интелектуален (административна и организационна дейност) труд, материална и финансова помощ. В това скучно “подменю” се разясняват някои стъпки (кое, как да стане) по отношение на финансовата подкрепа, съобразено с по-скромни компютърни умения и техническа грамотност. Ето какви са опциите за даряване:

1) По банков път по една от двете благотворителни сметки в Общинска банка, които са БЕЗ ТАКСИ и КОМИСИОННИ за внасяне и преводи:
ЗаРемонтни дейности” (за осъществяне на ремонти дейности, закупуване на материали и труд); за Мероприятия” (финансово подпомагане за културно-развлекателни мероприятия, съпътстващи разходи и хонорари).
*За откриването на двете сметки са подписани договори, за чиито разход на средства отговарям лично и които не могат да бъдат изразходвани за друго различно от предназначението на сметките. Колкото и средства да са налични, нямам никакви права да тегля през банкомат, да оперирам виртуално, както и да извършвам лично транзакции от клон, различен от този, в който са открити сметките, а извършване на операции могат да се осъществят само в присъствието на служител. Всеки потенциален дарител има право да изисква от мен или институцията данни за договорните отношения, както и да се търсят разходнооправдателни ордери за използването на евентуални дарения, а и аз като материалноотговорно лице е добре да събирам. Избрах този от една страна нелек вариант, защото смятам, че по някакъв начин се гарантира спокойствието на дарителите, а и е по-безопасно от обикновена разплащателна сметка на физическо лице. Ако имаше учредено сдружение, нещата щяха да стоят по съвсем различен начин, но това е друга тема:) Преводите се извършват по стандартен начин с имена получател, номер на сметка, основание. Сметките са двете и са различни!
Линк към услугата: Специална разплащателна сметка с благотворителна цел в Общинска банка АД

2) През формата за дарение в сайта от червения бутон на меню Даряване – с PayPal
*Тя ще е най-удобна за хората, които имат PayPal акаунт, тъй като системата ще изисква създаване на такъв. Менюто за даряване е много улеснено за хора, които са боравили и заплащали за услуги през интернет, а минималната сума, която ще можете да предоставите е 1€ чрез опцията “От сърце/Custom amount”. PayPal имат някои такси, които зависят според размера на сумите.

3) С Дебитна или Кредитна карта
Пак по електронен път, но без регистрация, а директно чрез карта от жълто-оранжевия бутон Donate


*След като сте натиснали върху оранжевия бутон, се изисква да се попълнят задължително следните полета: посочване на сумата, която искате да дарите, държавата, данните за картата, някакъв адрес, телефонен номер и имейл. Лесно е и отнема две минути като за онлайн покупка.

4) Изипей, Български пощи, Еконт, Спиди, лично
*Ако горните варианти все пак Ви се струват далечни, чужди или сложни, ще можете да дарите на гише/каса чрез тази опция. Паричните преводи на гише са еквивалент на пощенските записи. Ще са ви нужни отново имена на получател, телефонен номер и основание. В краен случай можете и лично:)

Вижте Общите условия за даряване тук:

Общи Условия.doc

Ако изпитвате каквито и да е затруднения, моля използвайте посочените координати в Контакти или в горния ляв ъгъл във всяка страница на сайта (телефонен номер, имейл и препратка към фейсбук страницата на организацията).

След като вече сте наясно с Общите условия и напътствията, можете да изберете Идеи или да пристъпите направо към Даряване/Donation!